Обезвреждането на опасните химикали от бившето Химко“ във Враца е възложено

...
Обезвреждането на опасните химикали от бившето Химко“ във Враца е възложено
Коментари Харесай

Обезвреждат опасните химикали от бившето „Химко“ във Враца

Обезвреждането на рисковите химикали от бившето „ Химко “ във Враца е предоставено на профилирана компания, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

На 8 юни „ Камибо ” ЕООД уведоми Регионална инспекция за опазване на околната среда, че от 7 юни има подписан контракт с предмет на активност неутрализация на водата от дъното на басейните и наличния серовъглерод от цистерните, в това число унищожаване на всички уреди, за период до 90 дни.

Договорът е вследствие на осъществените през май инспекции на „ Камибо ” ЕООД, от Регионална инспекция за опазване на околната среда и от междуведомствена комисия, при които на сдружението е обещано наставление да се подхващат дейности за обработка и неутрализация на водата от дъното на басейните,  съхранявали резервоарите със серовъглерода, както и на наличния серовъглерод в цистерните, със период до 3 юни.

Проверка по следващ надзор за осъществяване на даденото предписание е осъществена на 9 юни и е установено, че предписанието не е изпълнено.

На „ Камибо “ ЕООД в наличието на шефа е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР